Sound & Body

Op 8 november 2013 speelt het Ictus ensemble performance werken van François Sarhan Filidei, Thierry de Mey en Steve Reich in de grote Henry LeBoeufzaal van het Paleis voor Schone Kunsten.

Educatief concert :

Tijdens dit educatieve concert van BOZAR STUDIOS worden kinderen wegwijs gemaakt in de muziek. De musici en hun dirigent wachten hen op in de concertzaal, waar het programma op een toegankelijke manier wordt toegelicht. Ze worden uitgenodigd om actief mee te doen door middel van zang, handgeklap, body clapping, gestampvoet en andere ritmische spelletjes. Ook de historische context wordt geschetst aan de hand van anekdotes en biografische elementen.

Workshop :

Vóór het concert neem je deel aan een interactieve workshop van Jeugd en Muziek Brussel. Hierin maak je kennis met het gespeelde repertoire. We gaan aan de slag met de muziekfragmenten en zingen, klappen of spelen deze met het orkest live mee. Wees klaar om het Paleis voor Schone Kunsten in te palmen!

Een productie van Bozar Studios i.s.m. Remua

De eerste vier voorstellingen van Sound & Body tijdens het Big Bang festival in de opera van Gent en het Brusselse Bozar zijn achter de rug. De uitdaging om het zittende publiek op een muzikale manier aan het bewegen te krijgen is beter dan verhoopt ingelost. Van jong tot oud was het publiek betrokken en bijgevolg ook geconcentreerd voor wat komen zou, zoals het quasi choreografische werk van Francesco Filidei (I Funerali dell'Anarchico Serantini), met veel verve gebracht door een nieuwe lichting Ictus Fellows. De volgende voorstellingen gaan door op 30 november en 1 december in de Opera van Rijsel. Meer info op : http://www.bigbangfestival.eu/en/bigbang/bigbang-lille-2013

written by Tom Pauwels

Mentioned in this article
Tom Pauwels
Downloads