Maart 08

Na het tumultueuze begin van 2008, met hernemingen van avondvullende werk van François Sarhan, Oscar Bianchi, Georges Aperghis en Steve Reich naast creaties van Riccardo Nova en Stefan Keller, is er ruimte én tijd voor nieuw werk op het repertoire.

Zo gaat op 13 maart onze nieuwe kamermuziekreeks in Flagey van start met werk van Kurt Schwitters en Helmut Lachenmann. Het uitgangspunt voor deze concertreeks (een 4-tal concerten per seizoen) is muziek aan ons repertoire toe te voegen dat beantwoordt aan de meest individuele artistieke expressie van onze muzikanten.

De opener van de reeks is een 'terug naar de basics' met de ‘Ursonate’ (1934) van Kurt Schwitters waarin fluitist en vocaal duivelskunstenaar Mike Schmid zijn kunnen toont en ‘TemA’ (1968) van Helmut Lachenmann voor stem, fluit en cello: een ware parel van musique concrète instrumentale.

In Nanterre volgt op 28 maart de creatie van 'De Grote Gamelan', een ‘suite’ van Bo Van Der Werf, voor de 8 jazzmuzikanten van Octurn en de 5 slagwerkers van Ictus, samengebracht in een imaginaire gamelangroep. Deze productie zal voor het eerst in België te horen zijn op 16 april tijdens Ars Musica ! (Kaaitheater).